Femeie din Deva suspectă de coronavirus după ce a călătorit 7 zile în Thailanda. După un prim consult de specialitate, femeia a fost imediat izolată

DISTRIBUIE PE FACEBOOK

O femeie de 56 de ani din Deva suspectă de coronavirus, după ce a călătorit 7 zile în Thailanda şi s-a întors în ţară în data de 13 februarie, e internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

Potrivit unui comunicat transmis, duminică, de Prefectura Hunedoara, femeia în vârstă de 56 de ani din Deva, suspectă de infecţie cu COVID 19, a fost transportată duminică de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

Femeia s-a prezentat la UPU Deva cu sindrom febril şi, după un prim consult de specialitate, a fost imediat izolată, activându-se procedurile prevăzute pentru situaţii de „posibilă infecţie cu coronavirus”.

O Autospecială Transport Pentru Victime Multiple (ATPVM) de la Detaşamentul de Pompieri Deva a transportat-o la Timişoara în condiţii speciale.

„După efectuarea transportului, ATPVM va trece printr-un proces de decontaminare efectuat de echipajul CBRN (Cercetare chimică bacteriologică şi radionucleară) din cadrul ISU Timiş. Pacienta, cu domiciliul în Deva, a călătorit 7 zile în Thailanda şi s-a întors în ţară în data de 13 februarie prin Aeroportul Otopeni. În urma investigaţiilor şi analizelor medicale efectuate la spitalul din Timişoara urmează să se stabilească exact diagnosticul pentru pacienta din Deva”, se arată în comunicatul citat.

ACTUALIZARE

Investigatiile facute femeii care a fost internata de urgenta duminica dimineata, adusa de la Deva, au aratat ca aceasta nu e infectata cu temutul virus.

Nu, sub nicio forma. Femeia in acest moment are o usoara stare de febrilitate. Nu are tulburari respiratorii, i-am recoltat pentru gripa, asteptam raspunsul, dar nu este vorba despre suspiciune de coronavirus. Nu prezinta simptomele necesare testarii si, inclusiv, dansa vine din Thailanda, dintr-o zona care nu exista suspiciune si nu a fost tangenta cu coronavirus. Nu putem acum sa inducem in populatie panica, tot ce inseamna febra sau tulburari respiratorii sa fie suspiciune de coronavirus. Nu este izolata, o testam doar de gripa si ii monitorizam funcțiile vitale si acest caz se putea rezolva simplu si in Deva sau in Hunedoara. Femeia are usoare febrilitati si nu are tulburari respiratorii. Este izolata pentru suspect de gripa, nu este izolata cu masuri speciale de coronavirus„, a explicat medicul Cristian Oancea, directorul medical al Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK