ION ȚIRIAC PREVEDE UN DEZASTRU ȘI DĂ UN VERDICT CATEGORIC: „ERA MAI BINE ÎN ERA COMUNISTĂ!”

DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Ion Țiriac (80 de ani) este sumbru în ceea ce privește viitorul sportului românesc. Președintele Federației Române de Tenis se teme ca nu cumva și sportul alb să o ia pe urmele gimnasticii românești. Omul de afaceri, care recent a contribuit la blocarea construcției liniei de cale ferată dintre Gara de Nord și Aeroportul Henri Coandă, spune ce-și dorește să facă cât mai repede și ce le va cere guvernanților.

„Eu nu vreau să ajungă tenisul ce a ajuns gimnastica. Problema este extraordinar de gravă, pentru că nu îi pasă nimănui pe unde ajunge sportul. După Halep, mi-e tare frică să nu ne ducem în neant dacă nu se fac niște centre federale”, a spus Ion Țiriac.

Campionul de la Roland Garros, din 1970, din proba de dublu, spune că trecerea în capitalism nu a fost foarte bună pentru sport și învățământ. ”Cu toată responsabilitatea, în era comunistă era mai bine cu sportul, era mai bine cu învățământul, chiar dacă erau celelalte restricții îngrozitoare. Bugetul Ministerului Tineretului și Sportului e 0,0048% din bugetul statului român”, a mai spus Țiriac.

ION ȚIRIAC ȘI-AR DORI SĂ FIE MINISTRUL SPORTULUI PENTRU A NU I SE ADEVERI AVERTISMENTUL

Ion Țiriac și-ar dori să fie Ministrul Sportului, măcar pentru a obține o schimbare importantă la nivel legislativ.

”Dacă mâine dimineață eu aș fi Ministrul Sportului, în prima ședința de Guvern m-aș urca pe masă, vorbesc serios, și le-aș spune dacă nu le este rușine cu 0,0048%. Nu m-aș da jos de pe masă până când nu aș obține 1%. Ăștia suntem, cu ăștia defilăm!”, a mai spus Țiriac.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK