Lidia Fecioru – Cele trei legi ale indeplinirii dorintelor: “Functioneaza suta la suta si iti aduc tot ce vrei”

DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Lidia Fecioru sustine ca exista trei reguli pe care trebuie sa le respecti cu sfintenie daca vrei sa ai o viata buna si prospera.

Legea comenzii. Trebuie sa formulezi clar ce vrei! Este foarte important sa spui exact ce vrei. Gandurile noastre sunt cele mai importante. Cand ceri ceva, trebuie sa ceri foarte strict, fix. Cand spuneam ca pui banutul in canita si ceri un singur gand, la fel trebuie sa faci si acum: o singura dorinta, un singur gand. Trebuie sa comenzi si sa ceri. Nu trebuie sa facem multe polologhii. Nu ne opreste nimeni sa spunem o rugaciune la asta. Nu ne opreste nimeni sa il rugam si pe Dumnezeu sa ne ajute.

Legea zeciuielii. Acolo exista Dumnezeu. Trebuie sa-ti platesti partenerul de afaceri. Iar partenerul tau de afaceri atunci cand esti singur este Dumnezeu. Platesti ajutand pe cineva, dand zeciuiala din ce ai facut tu. Este important sa o faci pentru ca banii sa ramana la tine.
Legea bunavointei. Indiferent de cati bani ai avea, trebuie sa faci bine celor din jur pentru ca banii sa ramana la tine. Este si cazul celor care fac voluntariat. Daruiesc fara sa stie nimeni. Trebuie sa traiesti in armonie cu ceilalti. Nu se gandesc la ei pentru ca stiu ca lor oricum le merge foarte bine.

De unde dai, Dumnezeu da inzecit”, a spus Lidia Fecioru la Antena 3.

Si totusi nu este bine sa dai bani imprumut. Iata de ce

Uneori putem sa ne lovim de niste situatii extrem de delicate in viata de zi cu zi, situatii care cu siguranta ne vor pune pe ganduri si niciuna dintre optiunile disponibile nu va avea un rezultat fericit. O astfel de situatie este aceea cand un prieten ne cere bani cu imprumut. Ar trebui sa dam banii aceia si sa riscam sa nu ii vedem inapoi? Ar trebui sa refuzam prietenul si sa riscam sa il pierdem pentru ca nu l-am ajutat la nevoie? Alegerea va fi mereu dificil de facut!

Personal, am fost pus doar de putine ori in situatia de a fi rugat de cate un prieten sa il imprumut cu bani si niciodata nu s-a respectat termenul stabilit pentru returnarea banilor. Telefoane, intalniri tenisonate, promisiuni si toate cele: am trecut prin ele, impreuna cu teama ca nu imi voi vedea banii inapoi. Asa ca tind sa recomand oricui are taria sa o faca, sa se gandeasca intai la binele lui si sa zica, de fiecare data cand poate, un “NU” raspicat rugamintii de a imprumuta bani unui prieten, mai ales daca banuiti ca sansele sa primiti banii inapoi sunt mici.

Stiu ca este dificil sa faci asta, stiu ca trebuie sa ne ajutam intre noi, dar niciodata nu trebuie sa uitam ca binele nostru si al familiei noastre este mai important decat binele unui prieten. Mai ales daca indeplineste unul dintre motivele de mai jos care te pot scuza pe buna dreptate oricand de la a imprumuta bani unui prieten:

Daca “imprumutul” inseamna de fapt “da-mi si mie niste bani” si este de obicei vorba de o suma mica (sa zicem 1 – 5 lei) pe care prietenul nu are nicio intentie sa ti-o inapoieze.

Daca niciodata nu respecta termenul limita: daca “da-mi si mie 100 de lei pana saptamana viitoare” se transforma in telefoane pe care trebuie sa le dai peste doua saptamani sa iti recuperezi banii.

Daca tu ai nevoie de bani: poate ai niste bani pusi deoparte, dar planuiesti sa ii cheltuiesti pe ceva ce-ti trebuie cu adevarat. Poate fi vacanta sau un televizor nou, sau doar un porc intreg pentru Craciun – niciodata sa nu dai bani unui prieten daca asta inseamna ca nu mai ai tu suficienti.

Daca un imprumut inseamna inceputul unei serii interminabile: cu totii avem acel prieten care a vazut o data ca merge si mereu cere bani.
Daca sunt mereu in oras la distractie: sucuri, cafele si mesele la restaurant nu trebuie platite de tine!

Daca isi cumpara mereu haine noi, desi au suficiente lucruri intr-o stare buna, care pot fi purtate fara probleme.
Daca nu se opresc din fumat sau consumat alcool in exces. Astea costa enorm. Nu iti permiti, nu faci asta.
Daca au 14 animale de companie. Inteleg ca anumite persoane iubesc cainii si pisicile, dar si ele “mananca” bani. Nimeni nu trebuie sa se intinda mai mult decat ii este plapuma.

Daca singurele momente cand te suna sa vada ce mai faci sunt acelea dinainte de a-ti cere bani cu imprumut.

Daca nu dau niciun semn ca vor sa faca economii si cheltuiesc banii fara cap.

Din pacate, anumite persoane sunt numite “incurabile” cand vine vorba de cheltuitul aiurea al banilor si nevoia esentiala de a se imprumuta mereu. Nu sunt de acord cu asta, ci zic ca mai degraba acele persoane au vazut ca merge usor si asa. Ca in zicala cu invatatul unei persoane sa pescuiasca, ati fe de mai mare folos prietenului care cere bani cu imprumut daca ati incerca sa il ajutati sa gaseasca o modalitate de a economisi si a nu mai ajunge in aceasta situatie in viitor.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK